This website will shut down on 31 December 2021!

Utställning om välfärdsångesten: är vår välfärd en Saab från 1982?

Välfärdstaxin
Välfärdstaxin

Fredagen 16 mars bjuder Medeas Kulturlabb och Dagens Välfärd in till en utställning som tar välfärdsångesten på allvar. Utställningen pågår mellan 16-18 mars och du hittar den på Skånes Konstförening på Bragegatan 15 i Malmö.

Öppettider:
Fre 16 mars 18-22
Lör-sön 17-18 mars kl 13-16

Patienten och eleven har blivit konsumenter
Välfärden förändras. Språket förändras. Istället för patient och elev kan man bli kallad konsument, och bli behandlad som en sådan. Vad innebär den förskjutningen? Den frågan fick fyra konstnärer och studenter vid masterutbildningen i interaktionsdesign på Malmö högskola. Resultaten presenteras på utställningen Välfärdsångest och på den nätbaserade tidningen Dagens Välfärd.

UtanHem.net är Sara Granér, Nuanphan Kaewpanukrangsi och Giorgo Koletis resultat. En webbplattform som tar fasta på att hyresrättens tynande tillvaro tvingar oss att bli konsumenter av bostäder. Om vi kan. Kolla in UtanHem.net här.

Välfärdsresan är en rullande mötesplats. En Saab från 1982, bedagad skönhet likt vårt välfärdssystem, agerar taxi som du betalar med ett samtal. Khaled Ramadan, Bilgenur Östürk och Camilla Ryd står bakom det här verket. Se valfardsresan.se.

The Act. Ida Börjel gör avancerad digital poesi av acta, lagen som enligt kritiker kommer att begränsa yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. Frihet som handelsvara. Simeon Atanasov och Soren Husted Nielsen trollar bakom tangenterna. Du kan se The Act på theact.pl.

Song of social welfare. Så heter verket som Bonnie Fortunes, Alexandra Abalada och Tricia Rambharose har skapat. Hur låter välfärden? Lyssna på hellowelfare.info.

Lansering för Dagens Välfärd
Samma dag, den 16 mars, lanseras Dagens Välfärd som är en en nätbaserad tidning för och om social ekonomi. Initiativtagare är Jennie Järvå, tidigare chefredaktör för Aluma. Sajten hittar du på dagensvalfard.se.

Projektet är ett samarbete mellan Jennie Järvå på Dagens Välfärd, Living Lab Scenen, Mediaverkstaden i Skåne och masterstudenter från programmet för interaktionsdesign vid K3, Malmö högskola. Ett stort tack till Skånes konstförening.

Datum och tid: Fre 16 mars 18-22, Lör-sön 17-18 mars kl 13-16
Plats: Skånes Konstförening, Bragegatan 15, Malmö