This website will shut down on 31 December 2021!

Världsledande transmediaexperter kommer till Malmö

BoostHbg, Kulturkraft Syd och Medea arrangerar en heldagsworkshop med några av världens främsta trans-/crossmediaexperter med konkret produktionserfarenhet. Dagen vänder sig till de som har erfarenhet av och/eller just nu arbetar med en produktion.

Se presentationerna i efterhand här!

The Courage Generator
28 oktober kl 9.30 – 16.30

OBS! Anmälan krävs och görs på kulturkraftsyd.se/transmedia. Workshopen är begränsad till 20 personer. Urvalsprocess av de sökande sker baserad på erfarenhet av trans-/crossmediaproduktion och/eller behov utifrån pågående projekt. Sista anmälningsdag är 7 oktober och besked om antagning kommer att ges den 14 oktober.

Välkommen till en heldagsworkshop på MEDEA i Malmö där du i en mindre grupp får möta några av världens absolut främsta experter inom området trans-/crossmedia. Under dagens första del delar experterna sina motgångar och insikter i det kreativa mötet mellan de digitala plattformarna för film, sociala medier, TV och spel. Men även du kommer att påverka innehållet i en del av diskussionen genom att bidra med egna frågeställningar kring allt från projektplanering, finansiering och publikbyggande till distributionsmodeller. Andra delen av workshopen ger en unik möjlighet till personlig och konkret expertvägledning av ditt projekt i ”speed-datingsessioner” med experterna. Dagen avslutas med ett glas vin och nätverkande.

DELTAGANDE EXPERTER
Christian Badse:
Creative Director för nya medier på Danmarks Radio. Han har också arbetat som skribent och webbproducent på DR Fiktion samt Content Development Manager på Joost Media.

Nuno Bernardo: prisbelönt och Emmy-nominerad transmediaförfattare och producent, samt skaparen av världens första internationella, interaktiva on-line tonårsserie, Sofia’s Diary. Producerar nu Storbritanniens & Irlands första on-linetidskrift – Beat Generation. Obs: Nuno Bernardo kommer dessvärre inte att medverka i workshopen. Han ersätts av Jason DaPonte.

Frank Boyd: Creative Director på Unexpected Media. Han är en av Storbritanniens nyamedier-pionjärer då han var med och grundande Arts Technology Centre 1989. Tidigare Director of Creative Development på BBC, där han ledde utvecklingslabb för interaktiv tv, bredband och plattformsoberoende produktion.

Matt Costello: författare och skapare av banbrytande TV-format, romaner, böcker, facklitteratur och spel i både USA och Storbritannien. Han har bland annat skrivit det kritikerrosade spelet The 7th Guest.

Jason DaPonte: VD och exekutiv producent på The SWARM. Han var tidigare redaktionschef för BBC: s Mobile Platforms. Han var tidigare också ordförande för BBC Future Media Ledare Forum samt exekutiv producent för bbc.co.uk, världens största engelskspråkiga webbplats som täcker olika typer av innehåll från nyheter till underhållning och användargenererat innehåll.

Lars Detlefsen: lärare på Danska filmskolans manuskriptutbildning. Han har arbetat som manuskonsult till Danska filminstitutet, Zentropa och Thura Film. Han är en erfaren manusförfattare, med filmer som ”Angel of the Night”, ”The Last Demon Slayer” och “Father of Four”-serien.

Martin Ericsson: erfaren och Emmybelönad speldesigner och transmedieproducent samt nordisk larp-maestro. Han driver företaget Bardo och har anlitats av TV-kanaler (SVT, VRT, FOX), Hollywoodförfattare som Tim Kring (Heroes) och Joss Whedon (Buffy, Firefly) samt storföretag som Nokia för att skapa deltagardriven kalabalik på internet och allmän plats.

Asta Wellejus: En erfaren crossmediaproducent/utvecklare, tidigare CEO för Zentropa Interaction med fokus på nya interaktiva format. Nu driver hon Die Asta Experience med fokus på nya medier och publikinvolvering. Hon har bl.a. producerat Globen, världens första globala virtuella demonstration, som visades under COP15 i Köpenhamn 2009.

Hans von Knut Skovfoged: Creative Director på PortaPlay, ett företag specialiserat på att utveckla interaktivt medieinnehåll, med fokus på spel och underhållning, för webb och mobil. Han har arbetat med mjukvarudesign och produktion för bland andra DR, Zentropa Games och Köpenhamns universitet.

PRAKTISK INFO
När: Fredagen den 28 oktober kl 09.30-16.30.
Var: Medea, Malmö högskola – Östra Varvsgatan 11, Malmö (buss nr 8, hållplats U-båtshallen).
Vem: Workshopen vänder sig till dig som har praktisk erfarenhet av trans-/crossmedia sedan tidigare eller som arbetar med en konkret produktion just nu.
Anmälan:
Workshopen är begränsad till 20 personer. Urvalsprocess av de sökande, sker baserad på erfarenhet av trans-/crossmediaproduktion och/eller behov utifrån pågående projekt. Fyll därför i ansökan så utförligt som möjligt.  Ansök här! Bifoga beskrivningar av tidigare projekt, nuvarande projektbeskrivning, storyline, eventuell finansieringsplan etc. Bilagor är även möjliga att maila direkt till info@kulturkraftsyd.se.
Sista anmälningsdag: 7 oktober.
Besked om antagning: 14 oktober.
Kostnad: Workshopen är kostnadsfri. Kostnaden som motsvarar 5.975 kr finansieras av Europeiska Socialfonden, BoostHbg och Medea.
Övrigt: Workshopen kommer att hållas på engelska.

Vid frågor: Kontakta Anna J Ljungmark, chef BoostHbg, anna@boosthbg.se, 042-104873, 0732-315198 eller Karin Johansson-Mex, chef Medea, karin.johansson-mex@mah.se, 072-2025190.

Mer information finns i denna pdf The-Courage-inbjudan.

Välkommen!

Seminariet arrangeras av BoostHbg, Kulturkraft Syd och Medea Malmö Högskola.