First crowdfunded Emues concerts in May/June

Pressmeddelande:

MEJERIET I LUND FÖRST UT I VÄRLDEN MED FOLKSTYRD GIGBOKNING GENOM EMUES.COM!

Efter lanseringen i september förra året har efterfrågan på Emues.com varit extremt hög, och The Emues Group som ligger bakom sajten, med Markus Wiklander i spetsen, har arbetat hårt för att kunna öppna upp för allmänheten och erbjuda en så snygg och enkelt funktionell platform som möjligt.

Två konserter är redan föreslagna
26 Maj, SKILLA + Fredrik
1 Juni, Long Long Showers + Above Orange

175 biljetter måste säljas slut inom utsatt tid för att giget skall spikas och bli av!

– Med Emues hoppas vi kunna öppna upp Mejeriet för ännu fler akter och ge publiken nya möjligheter att påverka vad de vill se på vår scen. Nu har vi själva lagt upp konsertförslag för att få i gång systemet men vi ser fram emot förslag från publik, band och bransch på andra tänkbara akter, säger Johan Widerholm, Programansvarig på Mejeriet i Lund

Den senaste tiden har The Emues Group arbetat med att knyta nya kontakter och samla in synpunkter och idéer för att forma systemet efter användarnas behov. Fokus har legat på att göra det så enkelt och så integrerat med sociala medier som möjligt.

– Vi har många spännande funktioner som vi håller inne på tills det att vi är säkra på vad våra användare behöver och vill ha. Emues.com är under ständig utveckling, och vi ser fram emot att fortsätta nära dialog med våra användare och låta dem komma med idéer och synpunkter, säger grundaren Markus Wiklander.

– Emues är musikbranschens Swiss Army Knife! Ett verktyg, som med dess platform för viral marknadsföring och lokalisering av fan-base för gigbokning, öppnar upp för nya innovativa sätt att arbeta på, både för små up-coming artister men också för de stora internationella akterna, säger Martin Thörnkvist, Omvärldsbevakare på Media Evolution.

Några av artisterna som idag finns på Emues.com är Fredrik, MF/MB, This is Head, SKILLA, Long Long Showers, WON, If They Ask Tell Them We’re Dead, The Men, Above Orange, SHEASHEASHEA, m.fl.

Emues.com är gratis för alla användare och skapar en rättvis möjlighet för såväl etablerade som otablerade artister att komma in på musikställen och tjäna pengar på sin musik. Med hjälp av publikens vilja att se artisten live, framförallt genom förköp av biljett och engagemang i sociala medier, skapas ett vinstsäkert musikarrangemang som gynnar alla inblandade parter.

Besök Emues
emues.com
facebook.com/emueslive
twitter.com/emueslive

För ytterligare information vänligen kontakta
Markus Wiklander
VD och grundare av Emues Group AB
+46703524367
markus@emues.com

Om Emues Group AB
Emues.com lanseras genom Emues Group AB som har sitt säte i Malmö och grundades 2009 av Markus Wiklander. Emues Group är framförallt ett globalt nätverk av kreativa musikentusiaster, artister, lokaler, bokare, fans och forskare. Med i denna grupp även kallad The Emues Crew finns i Sverige representanter från Mejeriet i Lund, Songs I Wish I Had Written, Babel Malmö, Debaser, Adrian Recordings, MEDEA Collaborative Media Initiative, Hybris m.fl. Alla engagerade med det gemensamma målet att arbeta fram innovativa modeller och lösnigar för att göra livemusikindustrin mer gynnsam och intressant för alla involverade parter.

Read more about how MEDEA collaborates with Emues in this project description.

Image credit: bjaglin CC:BY