This website will shut down on 31 December 2021!

Kreativa Malmö: Malmös historia och framtid samtidigt

Hur ser framtiden ut för Västra hamnen och hur tar vi oss dit? Vad krävs för att Västra Hamnen ska fortsätta utvecklas i kreativ riktning? Detta är frågor som initiativtagarna till Kreativa Malmö har ställt till en rad personer med anknytning till Malmö, men det är också frågor som vi gemensamt ska försöka besvara.

I videon berättar SKANSKAs Kurt Jörnesand att vad han tycker om att kommunen försöker få bort de små industrierna från området: “alla vill inte läsa och studera, nån måste få jobba med händerna!”. Se också intervjun med Pastavagnsägaren Reza Ghaemmaghami.

Se fler filmade intervjuer på Facebook och bidra med din synpunkt på hur vi går vidare! Alla intervjuer hittar du på Kreativa Malmös YouTube-kanal.

Fotnot: Kreativa Malmö vill fånga och dokumentera en utveckling medan den pågår. Bli ett slags tidsdokument för eftervärlden. Projektet leds av skribenten Lotta Solding och drivs idag med stöd av Malmö stad, Malmö högskola, Region Skåne, Media Evolution, MEDEA och Scandvision.

1 thought on “Kreativa Malmö: Malmös historia och framtid samtidigt”

  1. Kul att höra de olikas åsikter vilket också vidare visar på hur olika man ser på framtiden.

Comments are closed.