Kulturlabbet: filmexperiment med Moto Boy

Living Lab The Stage (aka Scenen, aka Kulturlabbet) kommer idag att upprepa det pro-am-experiment som genomfördes för två veckor sedan på Babel i Malmö (läs mer). Tanken är att konsertbesökaren ska få med sig ett unikt och personligt minne från konserten.

Plats: Babel, Malmö
Tid: öppnar 19.00
Dag: Onsdag Torsdag 24 mars
På scen: Moto Boy (Support: rainkid)

För två veckor sedan hette akterna Fredrik och Skeppet. I den inbäddade videon nedan ser du ett exempel på hur man kan mixa publikfilmat material med professionellt filmat material (från Fredriks spelning på Babel den 4 mars).

Fan-Cam Experiment: Fredrik at Babel from Living Lab The Stage on Vimeo.

Bakgrund
Idag filmar och fotograferar ganska många delar av konsertupplevelsen för att sedan lägga ut filmerna på internet. Dessa filmer och bilder har ofta en personlig karaktär, men ljud- och bildkvaliteten är ofta undermålig. Experimentet undersöker därför om det kan vara intressant att mixa professionellt producerat bild- och ljudmaterial med konsertbesökarnas egna filmer och bilder.

På onsdag kommer vi därför att filma och spela in delar av konserten och erbjuda tre konsertbesökare möjligheten att lämna in sina filmer och bilder som klipps ihop med det professionellt filmade materialet. Slutprodukten blir en unik film för varje person som bidragit med videomaterial. I dagsläget är arbetsprocessen ganska tidskrävande, men tanken är att bygga en prototyp där delar av processen kan hanteras automatiskt så att flera hundra personer kan få med sig sitt unika konsertminne.

De som deltar i experimentet är Moto Boy, skivbolagsdirektören Martin Thörnkvist, filmaren Matilda Mattison, filmaren Andrea Kåberg på Tangram Film, ljudteknikern Daniel Abrahamsson, Richard Topgaard och Erling Björgvinsson från MEDEA, Malmö högskola.

2 thoughts on “Kulturlabbet: filmexperiment med Moto Boy”

  1. NÄR är det? Det står torsdag 24/3 men torsdag är den 25e och den 24 är idag onsdag.

Comments are closed.