Joystick 6.0 – följ med bakom kulisserna på bloggen

SUPER-MARIO-GALAXY-FLICKR-ANGELSK-CCBYNC
Image credit: Flickr user angelsk CC:BY-NC

Kören brölade, klockor klämtade, trumpeter tjöt och trummor dånade. Inte sedan jag för nära 20 år sedan skräckslaget stirrade i Baby Bowsers skinande, tomma ögon har jag upplevt en sådan pampig slutstrid i ett Super Mario-spel.

Så beskriver bloggaren Alexander Cederholm musiken till spelet Super Mario Galaxy 2 på Joystick-bloggen, stället där du kan följa förberedelserna inför spelmusikkonserten Joystick 6.0. Bloggen, som är ett samarbete mellan Malmö symfoniorkester och Medea, Malmö högskola, är ett av resultaten av flera månaders arbete där spelälskare har bidragit med idéer för hur Joystick kan göras ännu bättre. De har gett förslag på vilka låtar som ska framföras, vilka evenemang som ska hållas, och de har delat med sig av sin kunskap och nätverk.

Läs mer på joystick.mso.se

Arbetet med Joystick görs inom ramen för Interregprojektet Musikalsk oplevelsesdesign som bland annat jobbar med att involvera publiken på nya sätt. Läs mer på cmec.mah.se.