This website will shut down on 31 December 2021!

Utmaningarna för Skandinavisk filmmusik

Nå ny biopublik genom att använda amerikansk indie-musik i svenska filmer. Förmedla svensk musik till amerikanska filmer och få del av en betydligt större ”fanbase”. Möjligheterna finns där – såväl idag som i framtiden. Det menar Jen Malone, amerikansk musikläggare/music supervisor med ett grundmurat rykte i den amerikanska film- och musikindustrin. Den 21 november kommer hon till Malmö för att dela med sig av sina erfarenheter och erbjuda samarbete över gränser.

I en inspirerande föreläsning berättar Jen Malone om sitt arbete som ”music supervisor”. Hon talar också om hur användningen av amerikansk musik i svenska filmer kan öppna nya marknader i USA och att hjälpa svensk film hitta en större publik utanför Skandinavien. Hon talar även om hur svenska band och kompositörer kan öka sin publik, hur de kan ta steget över Atlanten.

Dessutom deltar Peter Bryngelsson, huvudlärare i filmmusikkomposition vid Musikhögskolan i Malmö, om hur utbildningsinstitutionerna kan bidra i utvecklingen. Vad är utmaningarna och framtidsutsikterna för de nyexaminerade filmkompositörerna, och hur ser han på utvecklingen av Skandinavisk filmmusik?

Om Jen Malone
Med passion för ny musik har Jen Malone etablerat sig i Hollywood. Efter att ha arbetat i New York och Boston med band som Nine Inch Nails, Portishead, The Hives m fl är hon nu en efterfrågad och välrenommerad musikläggare/music supervisor i den amerikanska filmindustrin. Hon driver företaget Black & White Entertainment.

Bland de senaste filmerna som Jen Malone arbetat med märks When In Rome, Iron Man 2, Sex And The City och Oscars-belönade The Blind Side. Lägg därtill ett stor antal independentfilmer liksom samarbete med MTV.

Om Peter Bryngelsson
Musiker, kompositör, sångare i band som Ragnarök och Urban Turban. Forskare och författare till bl a ”Det komponerade miraklet”. Peter Bryngelsson arbetar även sedan en tid tillbaka som lärare i filmmusikkomposition vid Musikhögskolan i Malmö.

Praktisk info om eventet
När: 2011-11-21, kl 18.00 – 20.00
Var: Medea, Malmö Högskola. Östra Varvsgatan 11, Malmö (buss nr 8, hållplats U-båtshallen)
För vem: filmarbetare, filmare, filmproducent, inspelningsledare, klippare, kompositörer, musiker, producent. Alla som är intresserade av ämnet, såväl från filmsidan som från musiksidan.
Moderator:
Pernilla Månsson-Colt, producent och programledare på SVT
Kostnad: Fritt för professionellt yrkesverksamma inom området. Kostnaden betalas med stöd från Europeiska Socialfonden ESF
Övrig info: Föreläsningen hålls på engelska.
Sista anmälningsdag: 14 november
Anmälan:
Anmäl dig här.

Välkommen!

Eventet arrangeras av Kulturkraft Syd, Medea, Media Evolution och Southpost

Photo credit: Rick Krimbel