This website will shut down on 31 December 2021!

Medea Insight: Skapande utifrån plats, mobilitet, interaktivitet och nya medier den 8 november

Den nya tekniken har skapat helt nya förutsättningar för att skapa konst, berättelser och kulturupplevelser. Ljudberättelser som aktiveras på särskilda gator, projektioner som samspelar med arkitektur och mänsklig interaktion, Twitter-teaterföreställningar som spelas över flera veckor. Det är några exempel på nyskapande lösningar som ligger i framkant av nya medier och nya teknologier.

Medea inviterar dig till en workshop som handlar om hur man kan använda nya medier och ny teknik för att skapa, producera och distribuera interaktiv, platsspecifik och mobila upplevelser. Fokus står mobila berättelser och platsspecifika produktioner där plats och medier samspelar på ett intressant sätt vare det sig det är i stadsrummet eller på en kulturinstitution.

Obs! Workshopen är nu fulltecknad. Du kan endast anmäla dig till en reservplats. Vi meddelar dig dagen innan om du fått en reservplats.
Anmälan krävs och görs här!

Eftermiddagen består bland annat av inspirationsföreläsningar om nyskapande projekt och produktioner inom nya medier, interaktivitet och plats. Det blir också fokus på hur man skapar för platsen, på vägen, på scenen genom en kombination av teknologier & medier.

PRAKTISK INFO
När: 8 november kl 15-18.
Var:
Medea, Östra Varvsgatan 11 A
För vem:
konstnärer, kulturaktörer, producenter, kommunikatörer, mäss- och eventarrangörer och andra intresserade.
Hur: Max 15 deltagare. Först till kvarn. Sista delen av dagen finns möjlighet för ett antal deltagare att få feedback på sina egna projekt/produktioner.Arrangemanget är kostnadsfritt. Inga förkunskaper krävs. Workshopen hålls på svenska.
Obs! Workshopen är nu fulltecknad. Du kan endast anmäla dig till en reservplats. Vi meddelar dig dagen innan om du fått en reservplats.
Anmäl dig här!


Medea Insight-serien
Workshopen är den första i serien Medea Insight. I denna serie ges deltagarna möjlighet att i en mindre grupp få inblick i Medeaforskares projekt och forskningsfält kopplat till kollaborativa (nya) medier. Serien är delvis också uppbyggt kring explorativa och hands on-betonade moment, för att du som deltagare också ska få möjlighet att själv testa och utforska. Två ytterligare Medea Insights med Medeaforskare ges under hösten: Open culture och Engaging Interactions.

Erling Björgvinsson, Medea & Johan Salo, Do-Fi
Denna workshop är en samproduktion mellan Erling Björgvinsson, forskare på Medea och Johan Salo, VD på Do-Fi. Erling är disputerad interaktionsdesigner som arbetat med en rad olika forskningsprojekt, bland annat kring hälsa, demokratiserad innovation och kultur. Han driver också Medeas Living Lab Scenen med fokus på kollaborativa (nya) medier och kulturproduktion.

Do-Fi är en Malmöbaserad utforskande designbyrå som tar användarupplevelsen som utgångspunkt för att hjälpa organisationer och företag att innovera sin verksamhet. Genom nya sätt för att interagera mobilt med platsen och få folk involverade på events genom interaktion & teknik. Johan Salo har tidigare arbetat med att utveckla audiovisuella mobila guider för museer och turism, rumsliga spel för synskadade, och interaktiva projektion- och displaylösningar i det offentliga rummet.

Bildrättigheter: pellesten CC:BY