Öppen föreläsning: Building Dramatic Trans-Reality

Kulturkraft Syd bjuder in till en öppen föreläsning på MEDEA kring transmedia storytelling – berättande i interaktiva medier – den 21 september med de inbjudna gästerna Jacob la Cour, Obtentus och Martin Ericsson, Bardo.

JACOB LA COUR är baserad i Köpenhamn och har gjort sig känd som en spännande kreatör som skapar sina egna lekfulla och dramatiska universum i gränslandet mellan performance, transmedia, spel, sociala medier och teknik. På sin del av kvällens föreläsning kommer han att prata om följande:

”Reality is becoming more data complex, virtual and hyper. Cross- and transmedia can become the framework tool that filter the reality and point out pathways through the various layers now that we are going to navigate in data based hyper-locations. A lecture about the bricks we need when we want to build dramatic trans-reality experiences.”

MARTIN ERICSSON har under de senaste 18 åren varit initiativtagare till, utformat, författat och spelanpassat mer än 20 olika interaktiva produktioner. Allt från interaktiva transmediala on-linespel och Shakesepearetolkningar till storslagna rollspel i sceince-fiction och fantasymiljö. Exakt vad han kommer att prata om på kvällens föreläsning återkommer vi till, men räkna med en entusiastisk och livfull föreläsning fylld med spännande exempel.

Tidpunkt: Onsdagen 21 sep kl 18-20
Plats: MEDEA, Ö Varvsg. 11, Malmö (karta)

Ingen föranmälan krävs!