This website will shut down on 31 December 2021!

Vernissage: Jag är dikt, vi är litteratur tillsammans

Tisdagen den 19 april bjuder Pequod in till presentation och uppläsningar utifrån samarbetet med Living Lab the Stage (Kulturlabbet) och masterstudenter från programmet för interaktionsdesign vid Malmö Högskola. Under några veckors samarbete skapades något som inte liknar gamla vanliga Pequod. Och som förhoppning inte liknar något annat tidigare skådat heller. Ambitionen har varit att utforska vad som händer med lyriken om man helt släpper tanken på tryckt text på papper och låter ny media sätta sina egna ramar.

Bilden visar en projicering av det litterära verket “I bland försvinner rösten helt, under några timmar eller hela dagar. Denna företeelse saknar helt förklaring.” av Linnéa Eriksson som är ett av de verk som kommer att visas under kvällen på Galleri 21.
Bilden visar en projicering av det litterära verket “I bland försvinner rösten helt, under några timmar eller hela dagar. Denna företeelse saknar helt förklaring.” av Linnéa Eriksson som är ett av de verk som kommer att visas under kvällen på Galleri 21.

Författarna som medverkar är Klas Mathiasson, Helena Olsson, Azita Ghahreman, Pär Thörn och Linnéa Eriksson.

Kvällen kommer att innehålla ett kortare föredrag, ”Jag är dikt, vi är litteratur tillsammans”, av Maria Engberg om vad digitala media innebär, och vilka möjligheter som finns på området.

Därefter kommer studenterna att – tillsammans med poeterna – presentera sina exempel på vad en digital tidskrift skulle kunna innehålla.

+ traditionella läsningar, film, dricka

Plats: Galleri 21, Rådmansgatan, Malmö (på en karta)
Tid: 19.00 – ca 21.30

Läs mer
om Kulturlabbet