This website will shut down on 31 December 2021!

Medeapris till Granny's Dancing on the table

I samband med årets första Medea Talk den 2 mars delade vi ut 2010 års Medeapris, som går till det innovativa transmediala projektet Granny’s Dancing on the Table. Priset är 50 000 kr.

Genuint samproduktionsprojekt
Granny’s Dancing on the Table är ett genuint samproduktionsprojekt mellan Good AB, Tangram Film, Ozma Game Design, Kore Productions och forskare från Medea, Malmö högskola. Projektet består av ett spel, en film och events. Projektet utforskar på ett mycket innovativt sätt gränslandet mellan konsument och producent och fokuserar på att med bland annat sociala medier hitta nya vägar att göra publiken (användarna) mer delaktiga och bidra med till exempel manus, finansiering, filmning och distribution. Projektet vann ARTE Pixel Pitch Prize 2010 i London. Medeapriset instiftades i samband med invigningen av Medea förra året och vinnaren utses av Medeas styrgrupp.

Prisutdelning
Prisutdelningen skedde onsdagen den 2 mars i samband med Medea Talket med Paul Kelly. Se prisutdelningen i videon nedan.

Läs mer om projektet på grannysdancing.com.