Labbsamordnare sökes

Nya medier är ett av Malmö högskolas uttalade profilområden. Hösten 2008 tilldelades högskolan ett långsiktigt stöd av KK-stiftelsen för att vidareutveckla en miljö med inriktning mot nya medier och samproduktion (MEDEA Collaborative Media Initiative). Miljön består för närvarande av ca 20 personer, varav de flesta arbetar deltid. Vi utlyser nu en tidsbegränsad labbsamordnare, halvtid.

Platsannonsen i original finns på mah.se/platsannonser

Arbetsuppgifter
Anställningen som labbsamordnare innebär ledning av MEDEAs del av utvecklingen av ett så kallat ”Living Lab”, en mötesplats för brukardriven innovation inom områdena social innovation och deltagande design. Mer specifikt är anställningen inriktat mot etableringen av ett Living Lab med fokus på produktionen av fysiska och digitala produkter och tjänster, ett så kallat fabrikationslab. Hållbarhet och open source är centrala begrepp för verksamheten i labbet.

Som labbsamordnare ser du till att labbet utvecklas till en spännande mötesplats för människor med olika kompetenser men med ett gemensamt intresse av att utveckla nya fysiska och digitala produkter och tjänster. I arbetsuppgifterna ingår att se till att labbet inreds på ett funktionellt sätt, att sköta den dagliga driften och se till att aktiviteter får möjlighet att utvecklas. Arbetet utförs i nära samarbete med andra forskare och medarbetare i labbet, liksom i nära samarbete med forskare verksamma i andra Living Labs.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning. Du har dokumenterat god erfarenhet av att leda verksamheter inom området nya medier. Du har god kännedom om hur digitala tjänster och produkter kan utvecklas på ett hållbart sätt.

Vi tror att du är en person som har erfarenhet av att leda en verksamhet genom att skapa engagemang och delaktighet för att nå gemensamma mål på ett kreativt och tydligt sätt.

Malmö högskola är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där mångfald och jämställdhet tillför mervärde i vår verksamhet.

Övrigt
Anställningen är på halvtid, och är tidsbegränsad till och med som längst 2012-06-30. Tillträde enligt överenskommelse. Malmö högskola tillämpar individuell lönesättning.

Upplysningar
Professor Bo Reimer, tel 070 655 52 29

Ansökan
Ansökan märkt med referensnummer skickas till Malmö högskola, Personalavdelningen, personalregistrator, 205 06 Malmö. Din ansökan består av ansökningsbrev, CV och referenser.

Fackliga företrädare
SACO, Johan Modée, tel. 040-665 75 86
TCO/ST, Peter Gustafsson tel. 040-665 72 37
SEKO, Bengt Rosén, tel. 070-698 72 46

Referensnummer: PA 42-11/28
Placering: Gemensam förvaltning
Sista ansökningsdag: 2011-02-23

Läs mer
Living Lab the Factory
Kollegor på MEDEA
Medealandskapet växer

Image credit: sjunnesson CC:BY-NC-SA