Sign up for the Hackathon in February

Välkommen till 48 h Hackathon på Fabriken den 18-20 februari! I samarbete med STPLN bjuder MEDEA in till Hackathon (hacker marathon) och inviger med det vårt tredje living lab: Fabriken.

hackathon-2011

Hackathon på Fabriken är ett D.I.Y.-arrangemang där vi samlas för att skapa, bygga och hacka program, verktyg, kläder och maskiner. Det kan handla om att jobba med material som kod, film, textil eller kanske med cyklar, robotar, smycken och datorer. Vad som helst som kan byggas upp, ut eller om, förbättras eller utvecklas. Valet är ditt! För att få kicka igång kreativiteten har vi satt det valfria utgångstemat Local Mobility.

Tid: 48 intensiva timmar den 18-20 februari 2011, från kl 16.

Plats: STPLN, Stora Varvsgatan 13, Västra Hamnen, Malmö.

Anmälan: anmäl dig genom att skicka ett e-mail till kontakt@stapelbaddsparken.se.  Registera också dig och ditt projekt på http://stpln.com.

Hur går det till?

Under Hackathon står Fabriken för:

• plats och arrangemang
• maskin och verktyg
• mat och dryck

Du tar med dig:

• massor av energi och passion för att bygga/skapa/hacka, förändra och förbättra
• ideér och projekt
• material

När du anmäler dig ser vi gärna att du kommer med förslag på det projekt (t ex pryl, system, maskin eller tema). som du är intresserad av att jobba med. Ange också om du har några speciella behov (maskiner, kompetenser etc) för att få det att fungera. Du kan också annonsera efter samarbetspartners och bjuda in andra till ditt/ert projektet.

Om du inte listar något projekt eller har någon specifik idé som du vill jobba med så är det bara att dyka upp iallafall. Vi kommer att sätta dig i “arbete” och koppla ihop dig med spännande människor och projekt att jobba med.

The Pit Stop
På plats i Fabriken kommer du finna The Pit Stop där du får information och handledning, kan utannonsera projekt (om du inte redan gjort det då du anmälde dig) och hjälp med att hitta intressanta projekt och samarbetspartners.

Om du är intresserad av att komma men inte vill bygga något – så kom ändå. Det kommer att finnas gott om plats och tid för att bara hänga eller gå runt och titta på alla som bygger.

Programpunkter
Fredag kl 16.00: Kort introduktion, därefter är det fokus på byggande och skapande under helgen!
Fredag kl 16.30 – 18.30: Brainstorming projektidéer
Vill du ha hjälp med att utveckla teman att jobba med under helgen? Kom till brainstormingsmötet så formulerar vi projektidéer tillsammans och hittar partners att samarbeta med. Kom till Pit Stop för mer information.
Söndag kl 14.00: Demo-session
Alla som har lust visar upp sina kreationer och vad de har jobbat med under helgen.

Veckan innan Hackathon kommer det att finnas tillgång till en buss och ett släp om du behöver transportera större saker inför arbetet med ditt projekt. Hör av dig till oss om du vill boka transport.

Mer information kommer löpande att publiceras på stpln.com

Alla är hjärtligt välkomna!
MEDEA & STPLN

English summary
On February 18-20 Fabriken organises a Hackathon – a hacker marathon lasting for 48 h on the theme “Local mobility”. All different kinds of material will be hacked; code, clothes, machines, robots, digital and analog systems. It is actually all up to you, in a true D.I.Y spirit. You decided what topics you want to work on and how to do it, and Fabriken provides the site and the framework.

More information about Hackathon can be found at stpln.com. Sign up to the event by sending an e-mail to kontakt@stapelbaddsparken.se. Please, also register your project (if you have one) at http://stpln.com/blog/projects, and services, expertises that you want to share at http://stpln.com/blog/people.