MEDEA söker projektledare med inriktning mot utveckling av nya medier

Tjänsten är tillsatt. Läs mer om hur Medealandskapet växer.

Verksamheten vid MEDEA växer. Vi söker nu en strateg och utvecklare inom nya medier som bland annat ska arbeta med att utveckla en innovativ miljö för användning av nya medier. Du ansvarar också för MEDEAs webbplats och ger praktiskt stöd till och medverkar i de olika samproduktionsprojekt som genomförs inom MEDEA. Anställningens omfattning är heltid och tillsvidare. Sista ansökningsdag är den 29 juli 2010.

Referensnummer: PA 42-10/216
Placering:
Gemensam förvaltning
Sista ansökningsdag
: 2010-07-29

Allmänt om Malmö högskola
Malmö högskola driver 90 utbildningsprogram och 500 kurser. De flesta av våra utbildningar är professionsinriktade och högskolan samverkar med olika aktörer, inte minst inom vår flervetenskapliga forskning. Ett särskilt fokus ligger på skola, hälsa och välfärd, samt studier av idrott, medier, migration och miljö. Vi vill ta ett socialt ansvar genom breddad rekrytering, kritisk granskning av kunskapssamhället och globaliseringens konsekvenser. Malmö högskola har 21000 studenter och är landets åttonde största lärosäte.

Malmö högskola tilldelades hösten 2008 ett långsiktigt stöd av KK-stiftelsen för att vidareutveckla en miljö med inriktning mot nya medier och samproduktion (MEDEA Collaborative Media Initiative). Till denna miljö söker vi en person som har erfarenhet av att arbeta både strategiskt och praktiskt med nya medier.

Arbetsuppgifter
Som projektledare med inriktning mot utveckling av nya medier arbetar du med omvärldsbevakning. Du övervakar utvecklingen inom fältet nya medier, med speciellt fokus på sociala och kollaborativa medier, och det är din uppgift att förmedla kunskaper vidare både internt och externt. I dina huvudarbetsuppgifter ingår ansvar för MEDEAs webbplats. Du arbetar aktivt med att utveckla en innovativ miljö för användning av nya medier. Det ingår även i dina arbetsuppgifter att ge praktiskt stöd till och medverka i de olika samproduktionsprojekt som genomförs inom MEDEA.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, till exempel medie- och kommunikationsvetenskap, med betydande erfarenhet från liknande arbete. God kännedom om samverkan mellan högskola och omvärld är viktig liksom praktiska och teoretiska kunskaper inom området nya medier. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med produktion av audiovisuellt material och hanterar de verktyg som är relevanta för området. Du har också dokumenterad erfarenhet av att arbeta i tvärvetenskapliga forskarmiljöer. Vi förutsätter att du har lätt för att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt på både svenska och engelska.

Övrigt
Malmö högskola är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där mångfald och jämställdhet tillför mervärde i vår verksamhet. Anställningen är på heltid och tillsvidare, med tillträde enligt överenskommelse. Malmö högskola tillämpar individuell lönesättning och kan komma att tillämpa provanställning.

Upplysningar
Professor Bo Reimer, tel 040-665 73 67

Ansökan
Ansökan märkt med referensnummer skickas till Malmö högskola, Personalavdelningen, personalregistrator, 205 06 Malmö. Din ansökan består av ansökningsbrev, CV och referenser.

Fackliga företrädare
SACO, Johan Modée, tel. 040-665 75 86
TCO/ST, Peter Gustafsson tel. 040-665 72 37
SEKO, Bengt Rosén, tel. 070-698 72 46

Länkar: Här kan du läsa mer om vad MEDEA är och vad vi gör. Utlysningstexten finns också på mah.se/platsannonser.