This website will shut down on 31 December 2021!

William Basinski artist talk

Tisdag den 11 maj, mellan kl 15.30 – 17.30 håller ljudkonstnären William Basinski en föreläsning om sitt konstnärskap i MEDEAs lokaler, i ett samarbete med Full Pull. Fritt inträde, ingen föranmälan krävs!

Kvällen innan, den 10 maj kl 20 kan man se och lyssna på William Basinski på Inkonst i Malmö.

William Basinski är en New York-baserad klassiskt skolad musiker och kompositör som de senaste 25 åren arbetar med experimentella medier. Hans melankoliska ljudlandskap utforskar livets flyktighet och minnets och tidens mysterier. Hans episka verk The Disintegration Loops väckte stor internationell uppmärksamhet och valdes till en av årets 50 bästa album 2004 av Pitchfork Media. Hans konserter och installationer, och de filmer han gjort tillsammans med filmaren och konstnären James Elaine,  har  visats i en rad internationella konst- och musiksammanhang. http://www.mmlxii.com