This website will shut down on 31 December 2021!

Från konsument till medproducent—Hanna Sköld (Medea Talks #12)

HANNA SKÖLD är regissör på Tangram Film. Förra året uppmärksammades hon för sin långfilm Nasty Old People som handlar om 19-åriga Mette som sliter inom hemtjänsten och är nynazist på fritiden. Filmen producerades tillsammans med Good World. Hanna, som inte fick något filmstöd, tog ett banklån för att kunna producera filmen. Hon samarbetade även med forskare på Malmö högskola för att hitta nya vägar att distribuera film på. Hon kom att bli den första i landet som använde sig av fri nedladdning från nätet på Pirate Bay som distributionskanal för en debutlångfilm. Dessutom kunde vem som helst donera pengar till filmen via PayPal på nätet.

» View this lecture on the Internet Archive

”Granny’s Dancing on the Table” är namnet på en ny film som produceras av samma team som låg bakom Nastyprojektet. Den här gången inbjuds publiken att vara delaktig redan i produktionsprocessen, genom att till exempel via Facebook bidra med idéer och berättelser som relaterar till de problem som filmens huvudperson Eini står inför. Se här och här för tidigare inlägg om det nya projektet.

Dagens Medea Talk inleds med filmen Nasty Old People. Därefter kommer Hanna Sköld tillsammans med forskarna Erling Björgvinsson och Richard Topgaard med utgångspunkt i de båda filmprojekten att diskutera hur man genom tillgänglighet och nya medier kan hitta nya vägar att göra publiken (användarna) mer delaktiga och bidra med till exempel manus, finansiering, filmning och distribution. Från konsumenter till medskapare.

Moderator: Helene Granqvist, Good World.
Fri entré.

Anmäl dig till medea@mah.se (begränsat antal platser)
Följ oss på Facebook: facebook.com/medeamalmo

Läs mer om Nasty Old People och Granny’s Dancing on the Table på Facebook.

MEDEA TALK – Hanna Sköld
Onsdag, 21 april 2010,
15:00- 16.20 visning av filmen Nasty Old People (80 min).
16:30-18:00 Medea Talk
MEDEA
Östra Varvsgatan 11A, Malmö (karta)